neljapäev, 16. märts 2017

Esimesed tööpäevad restoranis La Chaumiere`s 

ja ühiselamu elu



Eile oli esimene tööpäev La Chaumiere`i restoranis, mulle tuli hommikul 10.15 järgi restorani omanik Therry. Sõiduks asukohta kulus peaaegu 15 minutit.

Ühiselamu ja praktikakoha asukohad


 Ühiselamu

Vaade ühiselamu toast




Restoran La Chaumiere












Jõudes praktikakohta tutvustati mind köögipersonalile. Köögis on hetkel neli noormeest, restorani omanik ja üks naine. Peakokk on Alex, kes tegeleb pearoogade väljaandmisega, magustoitude ja salatitega tegeleb üks teine noormees, hüüdnimeks on Tony. 
Ülejäänud kaks noormeest ja naine on ajutised, kes on tulnud restorani praktikale 1-2 nädalaks. 
Teeninduses on 3 inimest, üks meesterahvas ja kaks naist. Üks teenindajatest, Nathalie, on ainuke, kes oskab inglise keelt. Juhuuu!!! Polegi enam olukord nii hull. :) 
Ta on pärit Slovakkiast.
Nathalie on aastases õppes, tuli septembris Prantsusmaale, alguses ta oskas ainult Bonjour öelda prantsuse keeles, kuid nüüd räägib nagu prantslane, ta aitab tõlkida minu juttu teistele ja vastupidi. 

Minu eilseks tegevuseks oli erinevat sorti saiakeste lahtilõikamine ning täidiste pritsimine saiakeste vahele, üks täidis oli lõhe toorjuustukreem, teine ürtidega toorjuustukreem. Tegevus oli suhteliselt üksluine ja saiakeste kogus päris suur. Mingil ajal liitusid kaks inimest minuga ja saime kiiremini töö tehtud. 
Lõpetasime poole kolme paiku ja siis selgus, et sellega lõppes minu esimene tööpäev. Peakokk tegi meile söögid valmis, nautisime ja istusime üheskoos ning poole nelja paiku sõidutati mind ühiselamusse. 

On lühikesed tööpäevad, kuna restoran on avatud nädala sees ainult lõunasöögi ajal ning nädalavahetuseti on õhtuni avatud, seda niimoodi talveperioodil.

Ühiselamus tekkis esimest korda õhtul kohvi järele isu, läksin kööki, kohvi kaasas...kohapeal selgus, et puuduvad kõik noad, lusikad, veekeetja, tassid, taldrikud, potid, pannid... niipalju siis kohvi tegemisest ja üleüldse söögitegemisest.
Läksin vaatama sööklasse, mis on mõeldud ühiselamu õpilaste jaoks. Kasutasin juhust ja läksin sinna sööma, uurisin välja, et üks kord maksab õpilasele 5.45 ( sulle antakse kaart, mille peale saad panna raha ja pärast tasud sellega) mis on üliodav. Saad valida endale einevaid magustoite, puuvilju, jooke ja soe toidu valik on rikkalik. 


Täna hommikul tuli mulle järgi Alex ning mõnusate Basshunteri lauludega võtsime suuna restorani poole. 
Tänaseks ülesandeks oli teha puuviljasalat, komponendid olid: ananass, mandariin, õun, maasikas, kiivi, mis kallati üle suhkrusiirupiga.





Puuviljasalati aluseid tuli kokku kaheksa. Eilsed saiakesed ja tänane puuviljasalat läksid ühele üritusele, mis toimub õhtul. 
Tööd tehes sai poistele õpetatud mõned eestikeelsed sõnad: supilusikas, nuga, mandariin. Nad muidugi ütlesid mulle ka ühtteist...aga midagi väga meelde ei jäänud.
Kui salati oli tehtud siis ei olnud muud, kui köök koristada. Täna tehti korralikum koristus, pesti põrandad ja pinnad tõmmati põhjalikumalt üle. 


Köögis on poisid julgeks läinud, teevad nalja, küsivad igasugu küsimusi. Proovivad kamba peale ühe inglisekeelse lause kokku panna, millest ma natukene aru saaks. :)
Tavapärane on nende vaheline rätikusõda.. millest sain täna kogemata osa, pesin rahulikult nõusid, kuid järsku rätik maandus minul, tegelikult oli mõeldud minu kõrval olevale poisile.




Restorani köök













Restorani interjöör











Restorani väiksem ruum, millest on pildid tehtud. 
Majas on ka suur saal, mis mahutab rohkem inimesi, sellest pole veel pilti saanud teha. Sain teada, et maja teine korrus on suvehooajal avatud ning kokku peaks terve maja mahutama 140 inimest. 

Sõites ühiselamusse, näitas auto termomeeter õues sooja 23 kraadi, täiesti meie Eesti suvi  :).
Ega ma enam pikalt ei mõelnud, viskasin kotid tuppa ning läksin linnapeale jalutama. Nii sooja ilmaga on lausa patt toas olla.







 Õitsev Mandlipuu


 Eglise Saint Andre kirik





 Jalutades möödusin pagariärist

Jalutuskäigu lõpetuseks läksin supermarketisse, kus käisin piilumas nõusid, erinevaid tordikaunistusi, siirupeid toitude sisse jne. Otsustasin osta väikse poti, et vett hommikuti keeta ja vajadusel midagi muud teha. 

3 kommentaari:

  1. Hästi ilus teil seal. Mis keeles suhtlus käib, inglise? Loodan, et hätta ei jää, prantslased on väga emotsionaalsed :D

    VastaKustuta
  2. Hetkel on siin ilm ilus kevadine :)
    Amm prantslased ei räägi inglise keelt eriti, ainult mõned sõnad tulevad neil. Mina räägin inglise keeles aga vastu tuleb prantsuse keel, tundub, et saame hakkama :D

    VastaKustuta
  3. Siis õpid veits prantsusekeelt ka :)

    VastaKustuta